lørdag 24. oktober 2015

Nettverksbygging med TWITTER


    
TWITTER


Twitter .com er en mikrobloggeplattform, hvor du kan legge ut innlegg/twittre kun små tekster.Den lar deg ’poste’ inntil 140 tegn av gangen. Den brukes av både privatpersoner og firmaer. Twitter kan brukes til å få ut meninger, nyheter om produkter, blogg-poster og mye mer. Twitter kan brukes til å bygge nettverk og til å markedsføre firma etc. 



Når du har laget en twitterkonto og twitret din første tweet, starter abreidet med å bygge nettverk. Da kan du først og fremst søke etter personer du kjenner som har en twitterkonto, for ekspempel gjennom en mailkonto. Da vil du få forslag om å følge twitterkontoene tilknyttet mailadressene.
Når du så er i gang, vil du stadig få forslag om kontoer å følge, samt at du kan søke etter ord etc og få forslag på kontoer og følge. Du kan velge å følge og avfølge hvem du vil til enhver tid. 

Det kan kanskje være lurt å ikke følge for mange heller, men plukke ut de man har interesse av å følge og kan ha nytte av.
Inne på kontoen står det ofte info om brukeren i tillegg til at man kan bla nedover å se hva de har twittret om i det siste. Det kan være interessant å vite om kontoen er en privatperson eller firma, og hva slags instilling og agenda som tilsynegis ved å ta en titt på profilen og tidligere tweets.   





Her er 6 kriterier som kan være viktige i henhold til hvordan man opptrer, og bruker twitter. Samt også i forhold til hvem som følger deg og hvem du velger å følge på Twitter:



1: Personlighet: Evnen til formidle innhold og ha et personlig budskap.

2: Samtale: Hvor god er evnen til å lytte til, invitere til og delta i samtaler med andre.

3: Verdi: Hva er verdien av brukerprofilen, blir brukeren og/eller følgerne tilført noe ekstra.

4: Egenart: Finnes evnen til å være en del av brukerkulturen ved å bruke kanalstyrkene.

5: Engasjement: Hvilken grad av engasjement har innholdet.

6: Visuell kommunikasjon: Publiseres det bilder og videoer.



Å reetweete er "å tweete en allerede tweetet tweet," altså å publisere videre på din egen profil, noe som en annen allerede har skrevet/lagt ut. Dette kan være genialt for den som blir reetweetet, da denne får budskapet og navnet sitt spredd til flere ved hjelp av andre.Muligheten til at flere får øynene opp for og begynner å følge personen som i utgangspunktet twitret meldingen er store.






Å lage lister kan være lurt. Det er mulig å opprette lister og kategorisere kontoene du følger til for eksempel, studie, jobb, privat og mye mer. Listefunksjonen kan være et veldig nyttig verktøy for å organisere jobben som gjøres i sosiale medier. Når man for eksempel bruker twitter til reesearch, i markedsføring eller til å følge med på visse temaer eller interessante kontoer kan det være veldig lurt og forenkle arbeidet å bruke lister.



Selvom nettjenesten til twitter gir deg full kontroll over din twitterkonto vil ikke dette alltid være den beste måten å bruke tjenesten på. Det passer ikke alltid å ha et stort nettleser-vindu åpent og til stadighet trykke «refresh» for å se hva som er nytt.                                    
Det finnes flere verktøy som kan brukes for å forenkle twitter bruken. 

                                    http://tweepi.com/ - rydder opp i følgerne dine



                                tweetdeck.twitter.com - overvåke og håndtere twitter-strømmer





                                          http://analytics.twitter.com - analyser aktiviteten




                                                   
                                                        https://twitter.com/wefollow

                                   


Twitter er et sted for å dele meninger, ytringer og til dels nyheter. Et sted hvor du kan markedsføre deg og din bedrift. Et sosiale nettsted hvor du opptrer som dels privatperson, dels selger/markedsfører/journalist. ikke et sted for de dype samtaler akkurat, men ett nettsted hvor vi kan finne sitater, delinger og mennesker som engasjerer. Et nettsted man kan ha nytte av om man bruker det på riktig måte. Firmaet ditt vil ha et folkelig og realt omdømme, hva er vel bedre enn å profilere det bak en en privatperson med styrker og svakheter, som folk kan identifisere seg med, gjerne se opp til. Møte andre og få relasjoner med andre gjennom twitter, som igjen øker bevisstheten og igjenkjennelsen rundt firma/person, og igjen stryker omdømmet og troverdigheten.




1 kommentar:

  1. Godt innlegg. Liker spesielt godt bruken av bilder i innlegget!

    SvarSlett