lørdag 5. september 2015

It-Fag-bloggen


Blogg.

I dette innlegget skal jeg skrive litt om blogging. En blogg er ett nettsted hvor man kan publisere innhold. Innholdet kalles innlegg, og det består av tekst med kanskje tilhørende bilde, video eller link. I en blogg kan du skrive om deg selv, bedriften din, eller ting du interesserer deg for eller engasjerer deg i. Både privatpersoner og bedrifter kan opprette en blogg. 



Et eksempel er http://blogg.itfag.hist.no/ som er en blogg om nettbasert fjernundervisning på høyskolen i Sør-Trøndelag. Denne bloggen er en måte og markedsføre skolen på, samt å formidle kunnskap og informasjon til studenter, samarbeidspartnere og andre. Det gis forskjellig informasjon om bl.a. forskning, nettundervisningen og  utvikling av teknologien. Bloggens første innlegg er fra juni 2010. Til sammen har den over 200 innlegg. Til tider har det vært opphold på flere måneder mellom vært innlegg, men det er jevnt over ganske god aktivitet på bloggen. Innleggene er skrevet av flere personer, da alle de ansatte ved avdeling for informatikk og e-læring kan forfatte og publisere innlegg i denne bloggen. Ansatte kan da bruke bloggen til å gi informasjon og tips de synes er viktig å formidle til elever og andre. http://blogg.itfag.hist.no/ har valgt bloggplattformen wordpress. Det er flere plattformer å velge mellom når en vil opprette en blogg, men wordpress er det mest brukte publiseringssystemet i verden, det er enkelt i bruk samtidig som det er omfattende i funksjonalitet.


Tags.




Det kan være lurt å bruke tagg eller ett stikkord når du lager innlegg i en blogg. Tagging er en måte å kategoriserre innhold på ved hjelp av nøkkelord. Du angir en eller flere digitale merkelapper på data, slik at det lett kan finnes igjen ved å klikke på stikkordet eller taggen.










Kommentarer.

En blogg inviterer til kommentarer. Du som leser kan kommentere under ett innlegg, og komme med ditt synspunkt,spørmål eller tips. I eksempelet her med http://blogg.itfag.hist.no/2015/06/29/histiv-en-ny-form-for-undervisning/#comments er det lagt inn en kommentar fra en som har lest innlegget og hvor han kommenterer om sin opplevelse av it-studiene.Han har selv vært nettstudent i flere år. Dette gir merverdi til andre som leser blogginnlegget og kanskje lurer på om de skal begynne med nettstudier, samt at det gir også merverdi til innehaverne av bloggen.




Kjennetegn.

Itfag bloggen bruker mye tags og lenker til andre innlegg og nettsteder for å hjelpe deg til å finne frem til det du vil lese om. Det kan virke positivt at det ofte kommer frem hvem det er som har publisert hvert enkelt innlegg. Det finnes mye forskjellig informasjon samlet i en blogg, som gir en god presentasjon av både bedriften og ansatte. Bloggen viser at de tilbyr nettundervisning som er oppdatert, og følger med i forskning og utvikling av IKT. Bloggen fremstår i det hele som grei og informasjonsrik. 









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar